sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Sunnuntai 29. heinäkuuta 2013Hei! Monet varmaan heittää ruukkuruusun pois kun ostohetkellä olleet ruusunkukat lopettaa kukoistuksensa.
Neuvoisin odottamaan - kenellä siis on  kiinnostusta.

Tämän kesän kokemusten perusteella eli ainakin kahden ruukkuruusun kohdalla koin seuraavaa: Saatoin laittaa uutta multaa pinnalle/ jossain tapauksessa vaihdoin ruukkua (jostain käytännön syistä) jolloin tuli tietenkin vaihdettua mullat ja jatkoin kukan hoitamista entiseen tyyliin ja kas jopa yli 9 - 10 nuppua tuli toisella kukkimiskerralla. Minkään muun kukan kanssa en ole tällaista nähnyt tapahtuvan.

Kesän alussa ostamani kaksi pikkuruusua lopettivat nyt kukkimisensa  monennenko kerran jo kukittuaan. Pikkuruusut oli istutettu yhdessä samaan ruukkuun. Yhden kerran taisin lisätä pinnalle uutta multaa.

No nyt tilanne on tämä: Olisin voinut kyllä heittää kukan jo pois mutta huomasin että minulla on yksi saviruukku tyhjänä ja istutin juurineen tämän kukkivan pistokkaan sekä kaksi  taimintynkää. Muraatin pistokkaitten viljely onnistui ja kaikki ne menestyy.

Mitäs luulet - onnistuuko tämä uudelleen istutus enää? Onko taimityngistä enää kukkimaan? Kysely ja yleensäkin tämänkertainen kasvatuskokeilu on enemmän leikkimielinen kuin vakava. Eli jos ei lähde enää kasvamaan niin mars puutarhalle vain...


Tänäkesänä olen kyllä huomannut että ruusut ne on mitkä kestää. Ja Leo tulee aina kanssani tuoksuttelemaan ruusuntuoksua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti