perjantai 9. elokuuta 2013

Perjantai 9. elokuuta 2013
Raita - pääty kotiutui, katsotaan josko siitä myöhemmin kuvaa. Kodin kukkien hoito on ollut kesällä ollut rentoa puuhaa, siinä samalla radion Yle Puhe kanavaa kuunnellen. Tähän kanavaan tutustuminen tapahtui ihan sattumalta.Samat kesäkukat jotka istutin kesän alussa on jaksaneet ilahduttaa minua tännekin saakka. Valon väheneminen ja sään ajoittainen viileneminen - aivan kuin se jo vaikuttaisi kukkien kasvuun sekä niiden säilymiseen hyvänä. Tässä kuva osasta kesäkukka-valikoimaani - kuva on otettu oi, niin aurinkoisena päivänä.


Kesäkukkien istuttaminen ruukkuihin on ollut lasitetulla parvekkeella kukkia kasvattavalle todella hyvä ratkaisu. Voi vaikka joka päivä mielensä mukaan muuttaa ja järjestää näkymää itselle että muiden iloksi. Kukkia maahan istuttavat pystyvät harvoin näkymää näin tiheään muuttamaan...


Minulla on ollut kesäkukkien suhteen hyvää silmää valitsemaan jyvistä akanat - nimittäin puutarhalla jo heinäkuun puolenvälissä halvalla myymien taimien valitsemisessa. Onnistuin saamaan mitä parhaimmat yksilöt kasvattaakseni (niin hyvät kuin vain silmämääräisesti pystyy ennakoimaan). Kaikki neljä pelargoniaa kukoistavat yhä kauniina, niiden hankkimisen jälkeen niiden kasvu kukiksi vasta oikeastaan alkoikin. Myös  sisätiloissa asustavat kukat ovat niin ihania kuin vain voi olla. Liekö muraattien omistajat muistaneet kesäkuumalla suihkutella kasvejaan?
Eipäs tässä kuin kuulemisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti