torstai 10. maaliskuuta 2011

French Country Style - ranskalainen maalaisromantiikka

Kuva:bali-information.com
Kuva:eHow.com
Tähän sisustustyyliin kuuluu eri tyylien yhdistely. Sekoitus French Chatea:sta aina rustiikkiseen maatila- tyyliin asti. French Country tyyli on ajaton  sisustustyylisuunta.
 Tärkein idea ranskalaisessa maalaisromantiikkatyylissä on luoda kodista kodikas ja kutsuva. Luo tämä tunnelma kotiisi valitsemalla kirkkaita, iloisia värejä -   luomalla  tekstiilien ja piensisustusesineiden   kokonaisuus.

 1.  Värien suhteen ei  olla niin tiukkoja , kun vaan pidetään sisustus kirkkaana. Valitse väripaletti jonka katsomisesta nautit päivä päivältä. Kerman valkoinen  (alkuperäisessä tekstissä cream, cremy white) ja pehmeä keltainen ovat kaksi suosituimpaa väriyhdistelmää kankaisiin ja seiniin tässä sisustuksessa.  Muita suosittuja väriyhdistelmiä on punainen ja keltainen, sininen ja keltainen, kerma ja sininen, kerma ja punainen, vihreä ja kerma, vihreä ja keltainen. Muita tunnettuja tämän sisustustyylin värejä on  kulta, rustiikki,  laventeli - purple ( purppura )-jopa pinkki, harmaa.  Käytä tummia värejä ( esim. takorauta tai ruostunut metalli esineitä )  korostamaan kirkkaita seinävärejä.
2. Olohuoneen kankaat ovat keveät, rennot ja yksinkertaiset. Keveät, ohuet verhot jotka päästävät päivänvaloa sisään. Sivuverhot  ovat  katosta lattiaan asti ulottuvat. Eriskummallisen, (orgaanisen =) luonnonmukaisen, tyylin luomiseksi sekoittamalla kuviollisia verhoja ja yhteneväisiä paneeliverhoja (pellavasta tai muusta pehmeän luonnollisesta  kankaasta ) tai päinvastoin   ---- keskenään - on tässä tyylissä sallittua.. Ruutu-, kukkakuosi-, tai  pienillä  harkitsemattomilla  printti-kuvioilla toimivat kankaat  sopivat parhaiten pöytäliinakankaaksi. Tässä tyylisuunnassa lautasliinoja tulee käyttää myös. Muita tekstiilejä mm.sametti.
Toile on klassinen ranskalainen kangas jota voi käyttää monessa eri paikassa kotia antamaan sille erikoislaatuinen "joie de vivre" ----joie (huvi, ilo, riemu) - vivre (kokea, elää).  Marie Antoinette käytti Toilea makuuhuoneessaan. Toile-kangas on valkoisella tai beigellä taustalla (joka pitää sisällään toistuvia kuvioita).  Toile -kangas  sopii myös  lampunvarjostimiin  tai peittoihin käytettäväksi. Toile - mieluimmin isoihin huoneisiin. 
3. Käytä sisustamiseen luonnon materiaaleja. Esimerkiksi puu, myös esim.säänpieksemä puu käy loistavasti. Yksinkertainen puu mantel (kts.kuva alla) jota voidaan koristella esim.kupariesineillä.

Puu mantel /kuva fireplaceareus.co.uk
Villa tai puuvillamattoja. Kiviyksityiskohtia (esim.kivitakka).
Kuva:decorationideas.org

  Tuoreita kukkia esimerkiksi  kuparivaasissa,-pannuissa, keramiikka-astioissa ovat tässä ranskalaisessa sisustus tyylissä myös sisustuksellinen elementti.  Hedelmät vadissa.
Napoleon tuoli.google./wikipedia.org
4.Sisustusesineitä mm.erinlaiset lintuhäkit, siniset lautaset,
PITSIREUNUSTEINEN TYYNY JA PYYHELIINA. Teekuppikokoelma, vanhoja lautasia. Yrttejä. Vanhan tavaran kauneus. Mattomateriaaleina suosittuja ovat luonnolliset kuidut : sisal ja juutti. Huonekalusteissa yhdistelmä maalattuja ja lakattuja huonekaluja. Huonekaluista mainitaan ladder-back = tikaspuu selkäiset tuolit  (!), keyhole-back=avaimenreikä selkäiset tuolit  (!) tai  Napoleon tuolit. 5.French Shabby Chic

Kuva  :Kutchraft.org


6. Pastelli-aspekti esim.piensisustustavaroissa saa näkyä.

-Saat halvalla pienen osan tätä sisustus-tyyliä  maalaamalla vaikka vain seinät käyttäen edellä mainittuja värejä. 
-Vinkkinä esim. maalaamalla seinä  pehmeän valkoisella tai sinisellä. Laita seinälle mustilla ja valkoisilla kehyksillä kehystettyjä valokuvia.


Nämä juttuni tiedot on vapaasti käännetty sivuilta:
http://www.ehow.com/french-country-decor/

http://www.ehow.com/search.aspx?s=french+decorating


TUTUSTU MYÖS:
http://www.theinglenookdecor.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti