keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Testataanpa tunnustautuvatko ihanat lukijani jauhopeukaloiksi ????

Melkein jokainen kokkikirjoistani. Ruutukokki  on hyvä kokkikirja.
Hakemisto:)

Paras pizza ohje....hyvässä tallessa. Ensin suola ja hiiva murustele yhteen ja sitten kädenlämm.vesi.öljy¨,jauhot.Anna kohota n.20min. Täytä ja paista, se on muuten 250asteessa n. 12min.

Näitä todella hyviä reseptikirjasia  löytyi joskus kauppareissuilta (viime vuosikymmeneltä).
Takana ensimmäine reseptikirja josta muuten piirrokset ja hakemistosivu tähän juttuun.

Tämä kuva  otettu 24vuotiaana  tehdystä   reseptikansiosta aiheesta:kinkun paistaminen.Piirros:omatekemä. Meidän reseptikirjoissa saa luovuus näkyä.
Ensimmäisiä reseptejäni :KEIJU (!)sämpylät (porkkanasämpylät). Hyvä ohje muuten.
Perheenjäsenten kädenpiirrokset, varmaan leipomisen lomassa tehty.

Pikku taiteilijan piirtämä piirros reseptikirjassa:). Meillä piirrettin paljon pienenä.

Yllätä perheesi ja kokkaappa jotain ihanaa. Kaikki ruoat on mieleeni. Talviruokalistalta mieleen tulee lohikeitto,  karjalanpaisti. Olen kuulemma kehittynyt hyväksi liharuoan tekijäksi, saanut siitä tunnustustakin uskottavalta taholta. :)Myös kanaruoat ja pasta kuuluvat  minun  suosikkiruokiini.  Perheessämme on aina syöty terveellistä kotiruokaa. Hampurilaisketjujen tarjoukset olisivat niin houkuttavia; tupla sitä ja tätä samaan hintaan, mutta ei ei. Toivottavasti kaikki viitsivät tehdä pikkulapsilleenkin (ja miehilleen) kotiruokaa - koska sehän se on joka ravitsee. Minä, joka en juuri lapsuudenkodissani  tehnyt ruokaa - opin tekemään perheelleni ruokaa. Kotonani tehtiin aina hyvää ruokaa, eli tämä arvo jäi minunkin tärkeäksi arvoksi.
Muistan aina kun mummoni tuli  luokseni tekemään kanssani  (opettamaan...) minun ensimmäisiä  kaalikääryleitäni. Ruuanlaitto voi siis yhdistää sukupolvet ja  samalla voi viettää yhdessä mukavaa aikaa. Mukavat muistot säilyvät läpi elämän.
Oman lapsen kanssa  laitettiin ruoka uuniin ja mentiin ulos telmimään siksi aikaa. Muistan naureskelleeni naapurin perhepäivähoitajien  kanssa tuolloin, että meillä eletään samaa rytmiä. Niin ihanan turvallisuuden tuomaa säännöllisyyttä arkemme oli.
Mikä on teidän suosikkiruokalaji? WD kiittää ja hiljenee (miettimään  taas seuraavia juttuja teitä hauskuuttaakseen).
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2341225/whitedeco?claim=jdur4ujz5dq">Seuraa blogiani Bloglovinin

2 kommenttia:

  1. Kivannäköinen blogi, jään seuraamaan.

    VastaaPoista
  2. Kiva että pidät. Ja kiitos kommentista- se saa kaiken luomisen vaivannäön tuntumaan sen arvoiselta...Taidanpa vierailla sinunkin blogissa eli kaksinkertainen hyöty tässä kommentoinnissakin on, hyvä.
    Enhän minä tosiaan tiedä muuten juuri SINUN lukija käyntiä jos et jätä mitään merkkejä itsestä. Olisi kiva tosiaan tietää kuinka fiksuille sitä kirjoittaa!!Luodaanpa kiva porukka!!!

    VastaaPoista