lauantai 9. elokuuta 2014

Lauantai 9. elokuuta 2014
Hei vaan kaikki lukijani. Toivottavasti olet kesällä saanut tehdä jotain sellaista mikä on antanut sinulle hyvää mieltä. Pakko hehkuttaa tätä minun mustasilmäsusanna-projektiani. Voisiko sanoa että se onnistui. Näin paljon kukkia on tällä hetkellä.
Yhden otin tuosta rivistöstä tähän, ei se taida kovin ylöspäin kasvaa mutta levenee se ainakin. Olen kuluttanut aikaa mm. siistimällä pihan kärhöseinustaa. Se oli ollut semmoisessa tilassa sen viitisen vuotta ja päätin ottaa pois kaikki seinälle kuivuneet kärhöt, ne olivat ihan kuivia tikkuja. Sitten siistin maanpinnan tuosta kohtaa, hämmensin ja hämmensin. Pikkuisen tuuletin ja siistin. Lopuksi laitoin multaa ja kastelin hyvin. Voin joku päivä ottaa teille kärhöseinämästä kuvan. Arvelin että melko huonolta se siistimisen jälkeen näyttää, mutta ehkä se teki sille hyvää. Ainakin se kukkii taas hieman. Kaksi juurikkoa on ollut varmaan sen viitisen vuotta kasvamatta uudelleen. Saapa nähdä joutuuko laittamaan uudet kaksi taimea tilalle, mutta se nähdään seuraavana kesänä.

Illat pimenevät ja yöt käyvät jo pimeänä. Se tuntuu oudolta, ei ainoastaan joistakin koirista vaan myös meistä ihmisistä. Syksy on kaunista aikaa. Silloin on hyviä ilmoja. Alkaa kynttilöiden polttaminen. Ihanaa.
Olin lähdössä pyöräilemään ja käymään puutarhalla mutta ukkostaa ja sataa. Ehkäpä sen voi jättää seuraavaan kertaan. Otin nimittäin timanttikukan pois valkoisesta ruukkuasetelmasta. Voisin hankkia siihen esim.samettikukan, ne on todella kauniita.

Eipäs tässä muuta. Ihanaa tunnelmallista syksyä sinulle. On meillä ollut ihana, lämmin kesä!
terveisin W.D.

3 kommenttia:

 1. Samaa mietiskelen syksyn lähestyessä, kynttilöitä ja hämärää. Olen vilpittömän kade kuinka kauniita kukkia olet kasvattanut. Tänä kesänä meillä ei juuri ole kunnolla kukkinut mikään.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

 3. 1-50 / 137

  Hei kiva kun kävit ja viitsit jättää kommenttia. Kiitos kehuista. Kesän lopussa (tai ehkä jo siinä puolivälissä) sitä aina miettii kukkatilannetta. Onnistuiko jokin kasvien tai kukkien hoitoon suunniteltu ratkaisu/systeemi, tuliko parvekkeesta kesäksi sellainen tila kun keväällä edes haaveilla. Tarvitsenko jonkun taimen paikkaamaan jotain jo ehkä lakastunutta. Jne. Joka kesä "meidän takapihalla" > tarkoittaa parveke < näyttää hieman erinlaiselta. Niin tuosta syksyn tulosta - toivotaan että voitaisiin nähdä ihmisiä syksylläkin ainakin puolet siitä hyvästätuulesta mitä kesällä monellakin on. Ei sään tarvitse määrittä
  ä mielentilaa. No moi moi, postaus työn alla.
  kohteessa Lauantai 9. elokuuta 2014

  VastaaPoista