perjantai 2. joulukuuta 2011

Sitkeyttä siskot...
Joulukuun 2.päivä. Lunta ei näkyvissä vieläkään. Nurmikot vihreänä. :). Kappas kummaa!!
Mietin tuossa, mistä teille kirjoittaisin. Mietin päivän aihetta tuolla pyöräillessäni (lue: pyöräilin kieli keskellä suuta tienpinnan liukkauden takia). Päädyin kirjoittamaan koettelemuksista. Niin kepeän aiheen keksin :). Postaus syntyy myötätunnosta ja lämpimistä ajatuksista. En tiedä mistä aihe päähäni tuli, oliko juuri pyöräilyssä minun koetinkivi sillä hetkellä. Suomessa elää paljon ihmisiä joita koettelevat monet asiat joka päivä. Näissä blogeissakin moni jakaa ilot ja surut. Koettelemuksia siis on mittakaavalla 1----äärettömyyteen asti. Jollakin se on sitkeästi ulottumattomissa heiluvat hiukset joita ei saa laitettua ei sitten millään, toisella se voi olla joku muu asia. Pieni ajatus heille. Kaikille.

Ajattelin pyöräillessäni että onko koettelemus aina automaattisesti negatiivista? Positiivista koettelemusta, onko sitä ollenkaan? Muuttuuko käsitys  positiiviseksi ajan kanssa, mikäli on asian selvittänyt onnistuneesti. Jostain muistinsyövereistä muistin sananlaskun :

-Koettelemuksia ei ole pelättävä, vaan heikkouttaan ja tottumattomuuttaan niissä.

Muistan miettineeni, että kukaan täällä maanpäällä ei elämästä selviä ilman jonkisortin koettelemuksia. Koettelemukset kasvattavat. Silti toivoisi, ettei niitä tarvitsisi kenenkään kokea.

Koettelemus sanakirjassa koetus, kova kokemus, raskas isku, vastoinkäyminen, este. Odottamaton murhe.

"Koettelemuksissa karaistunut".
"Hiljaa istuminen on lapsille koettelemus." jne.
 
..."kun koettelemus tulee, älä kysy, miksi tai kenen kautta se on tullut, vaan miten sen tyytyväisenä, murehtimatta ja kaunaa kantamatta kestäisit"
-Pyhä Markus.

Hyvää perjantain jatkoa. Hyvää viikonloppua!!Yritetään ajatella positiivisesti sillä ne ihanat ajatukset vaikuttavat positiivisesti myös koko kroppaan!!!

Yläkuva: nää ei sitten oo Arabiaa...:)
Katson muuten tällähetkellä tv:stä Hurjaa remonttia - ohjelma koskettaa muuten tätäkin postauksen aihetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti