tiistai 14. lokakuuta 2014

Tiistai 14.lokakuuta 2014


Kukkiin liittyvä pieni puuhastelu on kotitöistä rentouttavin sikäli mikäli kotoa löytyy sitä multaa.  Toisaalta se homma on fyysisestikin aika kovaa hommaa. Tuon kotiin multaa pienissä erissä ihan käytännön syistä ja yksi pussillinen on heti loppu.  Yhden istuttaminen riittää sillä tavalla kun jakaa useammalle päivälle koko homman.  Keväisin on se mullanvaihto mutta vaihdan / lisää uutta multaa ruukun pinnalle mahdollisesti myös talvella. Nyt kun vaihdoin jostain mullan niin saattoipa olla että keväällä en vaihtanut  - tietenkään jos olin keväällä kukan hankkinut.

Jokainen haluaa kotinsa huonekasvien näyttävän mahdollisimman hyviltä. Talvella kukat ovat lepovaiheessa. Kaupassa oli VitaGro kukkien ravinnetabletteja joita olen tässä hiljakseen ruukkuihin ja uusiin multiin talveksi lisäillyt. mullat kun keväällä on  niin mineraalit pois napattuja että. Tämän kesällä hankkimani muraatin annoin olla kesän parvekkeella ja nyt sen tultua sisätiloihin laitoin sille uuden mullan ja isompaan ruukkuun. Tuon toimenpiteen olisi voinut kyllä tehdä kesälläkin mutta nyt on tehty. Ruukut ovat nyt niiden mustasilmäsusannakukkien ruukkuja. Mustasilmäsusannista ei  otettu yhtäkään sisälle talvehtimaan. Istutellaan keväällä sitten uudet.
Tämä maaorkidea oli ihan pieni alku kun sen vuosi sitten hankin. Olin kukkakaupassa tästä kiinnostunut ja   sainkin sen hieman edullisemmin koska se oli muka jotenkin ...ei nyt huono mutta eksyksissä....Vaan eipä ole enää. Kuva ennen mullanvaihtoa. Rakastan lehtien kuviota. Mullat uusittu.Bougainville kanssa tein niin että vaihdoin toisen kukan kanssa ruukun päikseen. Otin Bougainvilleltä ison saviruukun pois ja sen tähän. Isompaan ruukkuun kun piti saada maljaköynnös. Tämä kuvan Bougainville sitten: se oleskeli kesän parvekkeella, kasvoi pituutta yli parikymmentä senttiä mutta ei ollut juuri tehnyt juuristoa. Minun Bougainville sisältää kaksi eri kasvinalkua /ruukku.  Kaktukset ovat tehneet uusia ulokkeita ja ihanan vihreätlä näyttävät.

Maaorkidea, anopinkieli ja viirivehka. Viirivehka on saanut myös uuden ruukutuksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti