perjantai 18. heinäkuuta 2014

Perjantai 18.heinäkuuta 2014
Hei vaan kaikki lukijani siellä ruudun toisella puolen! Ja hyvää viikonloppua teille. Viime kirjoittelukerrasta on jo jonkin aikaa, suokaa anteeksi! Tänään sain tehdä jotain pientä sisustusrintamalla, tällä kertaa yllätys yllätys parvekkeella siis meidän puutarhassa. Minulle se on puutarha. Vanhat sisustustavarani pääsivät käyttöön järkevällä tavalla (juuri sellaisella miksi ne sisustustavarat oikeastaan on alunperin luotu) takorautasäleikölle ja betoniseinää koristamaan.  Minun mielestäni tämä on betoniseinää parempi. Rautasäleikkö on oikeastaan kynttiläsäleikkö mutta kuka sen käyttöä valvoo. Nämä koristeet laittelin ihan nopeasti, voi olla että pientä hienosäätöä pitänee vielä tehdä.

Siemenestä kasvattamani mustasilmäsusannat kiipeävät jo kasvitukea vasten. Jokaisesta löytyy kukan kukinnot. Olisin enemmän kuin iloinen mikäli niihin (tai edes osaan) tosiaan kasvaisi ne valkoiset kukat mustalla  keskustalla. Mutta mikäli ei kukan kukkaa - kokemus ei varmaan ollut täysin turha.


 Olen kyllä innostunut noihin köynnöksiin. Maljaköynnös voi hyvin myös.


Aloitin viikkoa tekemällä taimilleni coctail-tikuista korkeampia tukirakenteita. Sellaista pientä puuhastelua rauhallisessa tahdissa. Kaksi coctail-tikkua yhteen peräkkäin, toisinsanoen hieman limittäin.  Noin yhden senttimentrin alueelta kaksi coctail-tikkua meni rinnakkain. Mutta coctail- tikkujenkin tuki kestää vain pienen hetken, koska köynnös kasvaa hurjaa vauhtia. Ne kasvavat "ulos" melkein mistä vain. Ja siksi oli hyvä saada kunnon kasvituki niille. Tässä teille kuva kasvituesta sisäpuolelta ja ulkopuolelta.Kuvaan paljon kukkiani ja tiedättekö miksi? Niitä kuvia on mukava katsella talvella ja miksei keväälläkin että tällaisia kukkia oli edellisenä kesänä. Lisäksi pidän kasveista, ihan kaikista.


Tässä kuva viime kesältä.
Parvekkeen kukkia ei rusakot popsi suuhunsa.
Täytyy kyllä sanoa että kasvituki on hyvin hyödyllinen esine : kukat tarvitsevat sitä eikä se tuo yhtään hassumpaa tunnelmaa parvekkeellekaan.
Mietin kasvituet hankkiessani että maalaisiko ne valkoiseksi mutta toisaalta puu materiaali on kaunis.
Eipäs sitten muuta kuin että tavataan taas täällä. Jatketaan hikoilemista helteessä, mukava kun on lämmintä ollut kohta kuukauden. Toivottavasti lämpimät säät jatkuvat pitkään.
Terv: W.D.

2 kommenttia:

  1. Hei mistä olet tuon kynttiläsermin ostanut? Kaipailisin tuollaista puutarhaani.
    Kiitos, jos jaksat vastata:)

    VastaaPoista
  2. Olen saanut lahjaksi. Pidän siitä tosi paljon!:)

    VastaaPoista