lauantai 28. joulukuuta 2013

Lauantai 28. joulukuuta 2013Helppo sisustusmuutos kotona (en sano että helpoin koska muitakin on) ja ilmainen on eittämättä hyllyjen siirto paikasta toiseen olemassa olevien mahdollisuuksien, mittojen ja kiinnostuksen mukaan. Jotkut harrastavat sitä että ottavat kaapin oven pois tehden kaapista avohyllyn. Minulla esimerkiksi oli kuivauskaapissa   tiskialtaan yläpuolella ylimpänä tavallinen melamiinihylly vähällä käytöllä. Leveysmitoiltaan se sopi viereiseen kaappiin joten lisäsin sen sinne.


Nyt kaapista tuli ihan sopiva mukeille ja kaikille keittiötavaroille yleensä. Nämä nyt kertomani ideat syntyivät muutamia vuosia asumisen jälkeen eikä niitä toteutettu samanaikaisesti. Epäloogisuus, epäkäytännöllisyys, oma tarpeet, herättävät tarpeen uudelleen järjestelyyn.
Eiköhän olla jo sellaisella aikakaudella että voitaisiin antaa keittiökalusteiden  kiinteät puu- leikkuulautojen jo väistyä?
Ajattelen, että leipomis- ja laskutasoina ne toki ovat hyvät. Mutta mitä kaikkea niidenkin tilalle voisi suunnitella?

Perustelen sillä, että monet taloudet  omaavat keittiötarvikkeissaan erilliset muovi-, sekä puu-materiaali leikkuulaudat. Esim. puhdistus sujuu niistä paljon tehokkaammin ja helpommin. Leipomista varten on olemassa leivonta-alustoja. Toki saa olla eri mieltä :). Varmaan kaikkien tyylien kannattajia riittää. Minä olen tätä mieltä. Ja minulla on jo pitkään ollut käytössä erilliset leikkuulaudat.


Sain tällaisen tilan keittokirjoille hyllyvälin leveyttä muuttamalla. Musta keittokirjateline ei olekaan koskaan ollut sisällä kaapissa juuri ison koonsa puolesta.


Lusikoille ja ruoanlaittovälineille oli kaksi lokerikkolaatikkoa - otin toisesta koko laatikon mitat kattavan muovisen välinelokerikon pois ja näin sain hyvälle paikkaa laatikon jokapäiväisille asioille. Otin välineille toisen laatikon muualta - paistinlastoja ym. on kertynyt  tähänkin taloon.


Tässä on yhteensä kolme naulakkoratkaisua samassa kuvassa nimittäin Ikean " useita renkaita yhdessä" -mallinen säilytysratkaisu (esim.huiveille ym), Clas Ohlsonin naulakko jossa kaikki roikkuvat, sekä Stockmannin vyöripustimet. Nämä on hankittu kaikki eriaikaan mutta loksahtivat kohdalleen yht'äkkiä.Olen ollut oikein tyytyväinen kesällä hankkimaani vitriinikaappiin (vas.puoleinen kaappi), se lisäsi säilytystilaa jo kummasti.


Monien tuntema Jyskin hyllykkö on saanut hyllylle Stockmannin tuotteen ns."tiskausvadin", "muovivadin". Muovinen allas oli kuin just valettu kooltaan tuohon tilaan. Tiskausaltaan pohjassa on muuten tulppa. :) . Näin vatiin voi laittaa vaikka juuri pestyjä kukkapurkkeja. Vettä tippasevat tavarat eivät tuota ongelmaa, ne saavat kuivua siellä. Stockmannin verkkosivuilta en tuotetta muuten löytänyt...

Järjestys auttaa hallitsemaan hoidettavia asioita, tavaroita. Jokaiselle on hyvä olla oma paikka. Mieti mikä olisi luontevin paikka ja onko se mahdollista järjestää. Hei vaan ensi kertaan.
terv:W.D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti