tiistai 11. lokakuuta 2011

Leikki on lapsen työtä.


Mietin tässä eräs päivä kuinka itse aikoinaan nuorena aikaani kotona kulutin. Kun ei ollut tietokoneita, pleikkareita ym. Silloin ihan pienenä tyttönä usein leikin nukkekodilla jossa oli valot. Nukkekoti  oli seinässä kiinni kunnon mekanismilla (kahdella rautatuella, taisi olla hyllytuen mallisella, muistaakseni) ja saatoin leikkiä sillä  tuolilla istuen. Saatoin leikkiä tuntikausia. Postimerkkejä irrotin vesihöyryn avulla korteista ja kiinnitin niitä sitten keräilykirjaani. Onko kukaan harrastanut postimerkkien keräilyä?
Paljon oltiin ulkona (oikeastaan koko ajan), pelattiin nelimaalia "neliskaa", kirkonrottaa, nurkkapiiloa, hypättiin twistiä. Koluttiin metsiä, hoidettiin hevosia läheisellä hevostalleilla. Hevostilan isäntä vei meidät eräänä talvena reellä ajelemaan - olihan se mukavaa. Muistan käyneeni myös raveissa heidän kanssaan. Näin kerran kun hevoselta otettiin tikkejä pois - se ei hevosesta tuntunut yhtään mukavalta. Ei kyllä minustakaan...Muistan yhä hevostallin kostean tuoksun.
Kiiltokuvien vaihto, kivien maalaus, keramiikan harrastaminen, partio, tanhussa ja jazztanssissa käynti, kuoro ja tällaistakin olen harrastanut:).

:) Harjoituskertoja ehti kertyä noina vuosina noin sata kertaa. Liekö osuutta tähän harrastusintooni, että ystäviini kuului tuolloin lajia harrastaneita. Rankkoja harjoitukset kyllä olivat alkuverryttelyineen ja liikesarjoineen...Tulee mieleen että mielen ja kehon hallintaa, kurinalaisuuttakin. Piti vain yritää vaikka jutut tuntuivat usein todella haastavilta.
Lukio vei voiton, eikä aikaa enää ollutkaan lajiin. Että sellaisia muistoja täältä sinne teillepäin.

3 kommenttia:

 1. Hei!

  Kyselit Alman ikää...Alma täyttää kohta 1.5 vuotta, joten vilkas lapsi vielä;)

  Lempileikkejäni olivat lapsena roolileikit, vauvanukeilla leikkiminen, barbit...vaihtelin kiiltsuja, tarroja ja postimerkkejä...vieläkin kaikki on minulla tallella....en ole raaskinut antaa niitä edes omille lapsille:)

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen aikuisiällä harrastanut jonkin aikaa thainyrkkeilyä... eipä minusta uskoisi. Olin koko joukon vanhin, kymmenen vuotta ainakin muita vanhempi. Ihan kivaa se oli aikansa, sai purettua sisäisiä agressioita...

  VastaaPoista
 3. Mammeli: Kiva kun pistäydyit täällä. Niin nuori Alma, se on kyllä kuvissa vanhemman oloinen :). Puhutaan me nyt niinkuin ihmisestä, tsih...Tosiaan Almalla on ihana katse, niin sielukas ilme. En osaa kuvata sitä oikein...Ja niin oloonsa ja osaansa tyytyväisen oloinen. Me nuorena joskus leikittiin vaatekauppaa kaverin luona. Kaapista kaverin vaatteet ulos, ja esille hengareineen päivineen - sitten toinen oli asiakas ostamassa näitä vaatteita ja toinen myyjänä auttoi auliisti valinnassa...Ehkä epärealistisen auliisti:)Nykyään kun melkein valtaosa liikkeistä on itsepalvelusysteemillä, valitse ja maksa. Kaikkea sitä.

  Olivieno: No profiilikuvan perusteella ei ainakaan uskoisi!:) Se thainyrkkeily on minulle aivan tuntematonta. Mutta hyvä harrastus varmaan.

  VastaaPoista