lauantai 13. elokuuta 2011

Kasvien hoitoa.Ruokakaupasta ostamani ruusu alkoi näyttämään melko elottomalta ja ankealta. Ajattelin että tuoko oli nyt se aika kauan ne ilonamme kestävät. Kukoistamatta lainkaan. Ruusunnuput olivat tiukasti kiinni, värikin alkoi muuttua. Epäilen että ruusulla oli mullat vähissä. Eikä näin ollen ravinteita. Tämä oli minun arvio. Ei ne niissä kaupan mullassa pysty kukoistamaan. Ajattelin etten heti ensiksi lisää multaa siihen mutta täytyi. Onneksi olin ostanut multaa valmiiksi muraatilleni. Ensiavuksi laitoin sen hieman isompaan ruukkuun, kunhan johonkin. Saapa nähdä miten käy. Tykkäsikö se, vai ei. Kyllä se varmaan kohta selviää.
Sitten juurrutettavien huonekasvien pistokkaista sen verran että niistä muuten saa kauniita asetelmia kun niitä laittaa erinlaisiin lasipurkkeihin. Muraatistakin voi ottaa pistokkaan ja juurruttaa lasissa.
Juurrutus onnistuu myös suoraan multaan. Tuolloin täytyy kosteuden takaamiseksi pistokkaan päälle laittaa lasi tai jokin läpinäkyvä kupu alasssuin.
Tuo juurrutus on muuten aika hauskaa hommaa, lasten kanssakin  tehdä. Muistan kun mummolla oli aurinkoisella ikkunalla kukan taimia kasvamassa. Kyllä me niistä juteltiin.
Tämä on muraatille tuleva ruukku sitten myöhemmin syksyllä. Annan se olla parvekkeella ainakin noin kymmeneen asteeseen saakka. Aikoinaan olin kovinkin multasormi, altakastelevat ruukut omistin, vaihdoin joka kevät mullat, annoin kukille ravinnetta. Joulukaktuksenikin kukki, oli se kaunis.

Kymmenen vuotta on mennyt ilman huonekasveja. Minkävuoksi laitoin ne pois, en tiedä. Tässä kuvia yhdestä ajanjaksosta neljän vuoden ajalta - samat kukat siellä näkyvät. Aika isoiksikin kasvoivat. :)Tuossa ajassa tapahtui paljon muutoksia mutta kukat, ne kulkivat mukana aina vain. Ajassa oli hyvin eteenpäin pyrkivä, positiivinen virta. Pienen lapsen
kanssa hyvä ajanjakso. Kodin viihtyisyys on ollut aina minulle tärkeä asia.Jospa nyt herättelisi huonekasvi-asiaa  uudelleen. Voisi ihan miettiä minkälaisia kukkia nyt alkaisi kasvattamaan. Sellaisia helppohoitoisia saisivat olla. Onko vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti