sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Yrjölän puuro

 Koiran suosikkiruokaa kanan ja riisin jälkeen:
hirssi
Tattari

Tässä koirapuuroa (Yrjölän puuroa) koiralle. Tehty hirssistä,tattarista,ohrasuurimosta-, tummasta riisistä. Itse laitan vielä n. 1/2 dl porkkanaraastetta (hienoimmalla terällä raastettua). Uuniin laittaessa  minulla on 3 l:n lasivuoassa  suurimoiden liotusvesi n.1 l  ja  lisään vettä vielä ehkä litran verran. Vettä voi lisätä paistohetkelläkin vielä. Haluan puuron olevan löysää. Huomioi myös että vettä tarvitaan enemmän mikäli myös suurimoita on enemmän. (Olen joskus tehnyt suuremman määrän niin että kaikkia suurimoita on 1dl). Suurimot turpoaa uunissa huomattavasti. Lihan annan kypsyä oikeasta ohjeesta poiketen uunissa jonkin aikaa (kypsennyksen lopussa). En siis syötä sitä raakana. En laita myöskään suolaa. Jotkut laittavat lautaselle annostelu vaiheessa koiralle ruoan sekaan öljyä (lemmikkikaupasta ostettua). Joskus olen antanut koiralle ravintolisänä esim. Doils (iho) omega-3 rasvahappoja sisältävää ravintolisää joka on farmaseuttista syvänmeren kalaöljyä.

 
Ohrasuurimot (rikottuja)
Jos haluan pienen määrän uunipuuroa laitan kaikkia suurimoita 1/2 dl. Liotan n. 6 tuntia ennen paistamista hirssi, tattari, ja ohrasuurimoita . Riisin lisään uuniin laittovaiheessa. Porkkanaraasteen noin 1/2 tuntia ruoan uunissa olon jälkeen.
200 astetta n. 2tuntia. Lihamäärän  jokainen voi itse miettiä - tuohon 1/2 dl ohjeeseen laitan n. 500 - 700g. Pakastan annosrasioihin. Meillä chihuahuan kerta annokset kun ovat aika pieniä..:). Kuiturikasta kesää myös hauveleille!!Vastaan mielellään jos on aiheesta kysyttävää.


                                        Tässä puuroon ei vielä ole lisätty lihaa.


                                        Tässä juuri liha laitetetaan puuron sekaan uuniin.


                                                                        Valmis puuro.
 Lisää aiheesta:
http://seitti.net/koira/saitti/jau.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti