sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Päämakuuhuone

Tämä postaukseni aihe on päämakuuhuone (masterbedroom). Monissa tv-ohjelmissa uutta asuntoa etsivät ovat erityisen onnellisia nähdessään ison ja valoisan päämakuuhuoneen. Päämakuuhuone on talon  isoin makuuhuone. Talossa voi olla myös muitakin makuuhuoneita. Kun tutustutaan masterbedroom sanaan tarkemmin, huoneen katsotaan kuuluvan talon "isännille", (head of household) eli miehelle ja vaimolle. Talosta löytyy tietenkin makuuhuone myös lapsille ja vieraille. Minkälainen täydellinen päämakuuhuone sitten voisi olla?  Olohuone mielletään sisustuksessa ns. yleinen tilaksi (public place). Päämakuuhuone (area for privat time, private room) parhaimmillaan nähdään tilana jossa rentoudutaan työpäivän jälkeen, jossa voi viettää aikaa mm.lukien. Jossa vanhemmat voivat nauttia omasta ajasta. :)Täytyy kyllä myöntää että tämä ei taida oikein kulttuurissamme toteutua ihan näin tällä hetkellä. Jaamme mielellämme kaikki tilat perheemme kanssa. Voitaisiinko masterbedroom ottaa entiseen arvoon - kuten se joskus muutama sata vuotta sitten taisi olla? :)
 *Ylellinen päämakuuhuone voi olla  sviittityylinen (luxury master bedroom suites) jopa hieman hotellimainen. Makuuhuoneesta käynti pukeutumisalueelle (tai pukuhuoneeseen jossa mm.pukeutumispöytä) ja  kylpyhuoneeseen. Päämakuuhuoneeseen on sanottu pystyvän suunnitella  kaiken mitä tarvitsee, jopa jääkaappi sallitaan.:)Näin ei tarvitse yöllä lähteä hipsuttelemaan yöpuvussa ympäri taloa hakeakseen iltapalaa. Se on jo ylellisyyttä!!:)
*Laittamalla sisustukseen hieman "extraa" saa makuuhuoneen rentouttavaksi "turvasatamaksi". Rauhallinen tunnelmaltaan, neutraalit värit. Seinän ja katon värin tulisi sopia keskenään huoneen teeman kanssa.
*Nukkumaan kutsuva,  kuninkaallista tyyliä tavoitteleva, persoonallinen. Esim.jos pidät country-french tyylistä - voit sisustaa päämakuuhuoneen myös tällä tyylisuunnalla.
Jos on pakko laittaa tv-se voidaan "piilottaa" esim.kaappiin tai vastaavaan ettei sitä ensisilmäyksellä huomata.
*Makuuhuoneessa voi olla rajattu pieni alue seurustelemista varten ja mukava nojatuoli kirjojen lukemista varten.
*Haasteen antaa : tila on yleensä kahden ihmisen tila.
*Takka tuo huoneeseen romanttisen tunnelman.
*Huoneen eri osiin erinlaisia valaistuksia. Esim.pukeutumisalueelle kirkkaammat valot ja lukualueelle sellaiset jotka eivät häiritse mahdollisesti sängyssä nukkuvaa. Valaistus makuuhuoneessa hoituu kaukosäätimestä käsin, hyvästi valojen sammutus:)
*Mihin sitten sänky sijoitetaan huoneessa? Näin opastaa eräs lähde: Kun menet huoneeseen - se seinä jonka näet ensin, on usein paras vaihtoehto sängynpäädylle . Tätä seinää voi kutsua "keskipisteeksi" ja tälle seinälle voi  laittaa muutakin makuuhuoneen sisustustavaraa tätä pistettä osoittamaan.

Olen tutustunut päämakuuhuone-käsitteeseen, lähteisiin ja koonnut tämän tekstin tärkeimmistä mieleen painuvimmista teksteistä.
Lähteitä mm. Wisegeek,design2share,gharexpert.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti