maanantai 25. huhtikuuta 2011

Lumottu puutarha- sisustus teema (Enchanted garden decor theme)

Tutustuin sisustus teemaan nimeltä Enchanted garden decor (theme). Tämä on suosittu ja pysyvä sisustus teema. Fantasiamainen luonne, metsät kuvattu ehkäpä jopa hieman taianomaisina. Tyylin voi jokainen rakentaa puutarhaansa hankkimalla villikukkien keskelle  patsaita kuten esim. tonttuja/menninkäisiä/maahisia, vesinymfejä esittäviä  ja  keijuja. Sementtipatsaita, metalliveistoksia, posliini hahmoja (mahdollisesti kultaisena, lasisena, pronssisena), hahmoja  istumassa kristallipallon/tai sementtipallon  päällä, hahmoja kantamassa kannuja (esimerkiksi vesiaiheissa). Keijuja eri tyylisiä-,kokoisia,-värisiä. Lisäämällä keijun  puutarhaasi lisäät mahdollisuuksia ---saada heiltä pieniä "lahjoja" (mutta vain mikäli he pitävät sinusta!!!)

Vanhoissa uskonnoissa juuri menninkäiset/maahiset jotka olivat maapallolla ja huolehtivat sen hyvinvoinnista. Nämä hahmot saavat  kasvit kasvamaan terveinä. Menninkäiset olivat kuin onnen tarpeistoa. Ainakin yksi tonttu/menninkäinen/maahinen pitäisi viimeistellyssä lumotussa puutarhassa olla!! Tontuilla voi olla kädessään esimerkiksi lyhty jossa on oikea valo. Lumotussa puutarhan patsaissa ja veistoksissa onkin usein valonlähde (lamppu), ja siitä syystä ne saavat puutahasi myös iltaisin näyttämään entistä taianomaisilta (katso http://mysolarshop.com/index.html). Teemaan sopii esimerkiksi satuhahmot, perhoset (mm. valonlähteen kanssa) yksisarvisesta edellä mainittuihin hahmoihin ja kaikkea siltä väliltä.


Enkelit (lapsenkasvoinen enkeli - cherubi) tai  enkeli aikuismaisessa ulkoasussa.
Sammakko symboli  on joissakin kulttureissa, etenkin Asiassa uskottu tuottavan menestystä, onnea, hedelmällisyyttä, yltäkylläisyyttä. Lumottu puutarha hyötyy huolellisesta sammakko-patsaan sijoittelusta---esim.maisemoinnissa. Lumottuun puutarhaan on omiaan hankkia  puutarhan vesiaiheita. Näitä ovat pienet vesiputoukset, lintujen juoma-altaat ym. Vesiputoksien veden solina on rauhoittavaa. Lumotun puutarhan tuotteet on luotu kiehtomaan ja näin ollen henkävöittämään sielua. Niistä parhaiten nauttivat ulkoilma-ihmiset jotka nauttivat jokaisesta hetkestä ulkona. He yleensä arvostavat myös puhdasta ilmaa ja luontoa.

kuva http://www.thegardendecorstore.com/. Sammakko kuva interiordecorating.com
Tekstit otoksia Enchanted Garden Design Elements/Ezinearticles.com, etsitty  materiaalia myös muilta Enchanted garden aiheeseen viittaavilta sivuilta.
Priceless Provider.com sivuilta kohdasta Outdoor living- näet kyseisiä lumottuun puutarha teemaan sopivia koristepatsaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti