keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Koti
Mitä arvostan omassa tyylissäni sisustaa? Olen aina, kautta aikojen arvostanut huonekaluissa materiaaleja. Koivukalusteita eli oikeaa puuta kodissani on ollut mm.senkki ja ruokapöytä, tietokonepöytä ja varmaan kaikki,kun oikein mietin. Olen valmis sijoittamaan itse huonekaluun, siitä ajatuksesta lähtien  että kaluste on minulla pitkän aikaa. En osta heräteostoksia vaan harkitsen sisustusta hyvinkin tarkkaan. En muuta sisustusta viimeisimpien trendien mukaan vaan omien tarpeiden mukaan. Ei kodin tunnelma vaadi kalliita ostoksia.
Me itse ihmisinä sen tunnelman viimekädessä kotiimme luomme. Mietin myös esimerkiksi olohuonetta sisustaessani, tilankäyttötarkoitusta. Meillä olohuone on nimenomaan  seurustelemista, löhöilyä ja oleskelua varten. Pitää olla istuinmukavuudeltaan hyvät ominaisuuden omaavat sohvat - kauneus ei siis pelkästään riitä. Onneksi olin rohkea ja ostin  lumenvalkoisen sohvan kotiini. Se on ollut todella hyvä päätös. Kangasvalinnassa en tyytynyt siihen jota yleensä kauppasivat - vaan valitsin kankaan  itse. Kangas on mukavaa iholle, ei karhea vaan käsi hienosti liukuu kankaan pinnalla. Chihuahuamme nautiskelee kulmasohvassamme usein selällään,  tai kerällä  sohvan nurkkakohdassa :) . Kankaissakin on eroja. Olen aika laatutietoinen ja tarkkasilmäinen.  Näen helposti jos kangas ei esimerkiksi täytä toimitusvaatimuksia tai siinä on jotain vialla.
Makuuhuoneen laittaminen on varmaan seuraava sisustuksen kohde kodissani. Makuuhuone on suunnitelmissani rauhallinen sisustukseltaan. Sinne ei tule televisiota  (jos näin on mahdollista järjestää , pienissä tiloissa joskus on pakko tehdä kompromisseja, joskus olen kyllä haaveillutkin tv:stä makuuhuoneeseen :) ) tai muuta elektroniikkaa. Hyvää unenlaatua alkaa iän myötä arvostaa ja siihen mielellään pyrkii. Mieluummin hankin hyvät lukuvalot koska lukeminen /lehtien selaaminen on hyvä keino saada uni silmään. Sisustamisessa varmaankin arvostan selkeyttä, käytännöllisyyttä. Kodin puhtaus on myös tärkeä asia sinällään, siinä sielukin lepää. Liiallinen määrä tavaraa alkaa äkkiä näkyä häiritsevästi. Nykyajan hitti keittiön avohyllyt ovat siisteyden kanssa hieman ristiriidassa sillä ne on kova työ pitää pölystä puhtaana. Täytyy olla ahkera emäntä tällaisessa kodissa, sanoi kerran  puhtauden ammattilainen  eräällä luennoilla.


Haluaisin käydä enemmän huutokaupoissa ja antiikkiliikkeissä. Jotenkin tuntuu hurjalta että vanha huonekalu on muka niin älyttömän arvokas että siitä pyydetään joku älytön hinta. Itse en olisi valmis maksamaan jostain vanhasta senkistä taivaita, eli  jonkin summakaton varmaan ostoyritykselleni  laittaisin. Olen paljon nähnyt  vanhoja huonekaluja elämässäni, ne ovat jotain vanhaa aikakautta, olleet sen ajan ihmisten normikalusteita, silloin vaatimattomissakin olosuhteissa eläneiden kalusteita. Miksi siitä nyt pitäis repiä jotain hirveitä summia, rahastaa ihmiset vararikon partaalle? Osittain huonkuntoisiakin alkavat olemaan. Sehän on sanontakin että pyytäähän saa,  hullu maksaa. Jos jostain tämä "piece of art"  kulkeutuisi hoiviini, pitäisin tottakai hyvää huolta ja varmaan jättäisin jälkipolville.
Vanhojen talojen kunnostaminen on hyvä asia. Monista rakennuksistahan tulee aivan suojelukohteita.
Nämä ovat minun arvoja, toinen voi taas olla eri mieltä ja se on ihan sallittua. Sisustamisiin!! Olisi kiva jos lukijat kommentoisitte jos heräsi eriävä ajatus tms.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti