lauantai 2. helmikuuta 2013

Pendel Glänta Mysinge.Mieluisan kattolampun löytäminen on haasteellista. Minulla ei ole ollut kiire ja nyt löysinkin lampun makuuhuoneeseen. Olen aika uskollinen tyylilleni.


Tämänhetkisessä luonnonvalossa varjostin näyttää tältä.
Valinta oli Pendel Glänta Mysinge. Olen nähnyt tätä lamppua myös plafondina. Varjostimen halkaisija on 45cm. Lamppuna energiansäästölamppu joka mukavasti piiloutuu kuvun sisään.


Viime syksynä ostin rahapuun. Otin varaslähdön ruukunvaihtopuuhiin tämän kohdalla koska sillä ei alkuperäisessä ruukussa mahtanut olla paljoakaan ravinteita kun multaakaan siinä ei juuri ollut.

Suosittelivat rahapuulle kaktus ja kylvömultaa. Muistathan huolehtia ruukun salaojituksesta laittamalla ruukun pohjalle ensin kevytsoraa tai pieniä kiviä. Itse laitoin pohjalle muutamia pikkukiviä, niitä joita myydään pusseissa koristeiksi esim.kynttilähurrikaaneihin ym.somistukseen. Kevytsora on myös mukavan näköistä päälimmäiseksi kerrokseksi.

Ruukun pohjassa on reikä (voi myös kastella lautaselle = altakasteleva). Voi kumpa sekin kasvaisi muraatin lailla.


Muraattini talvehtii sisällä jo toista talvea. Se yltää kuvassa kohta lattialle saakka. Ostettaessa sillä oli kokoa rahapuun verran.  Talvella riittänee kerran viikossa kastelu. Rahapuu kaipaa vettä varmaan vielä harvemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti