maanantai 16. kesäkuuta 2014

Maanantai 16. kesäkuuta 2014








Sundaville eli maljaköynnös. Ostin sen muovisessa amppelissa mutta istutin sen ruukkuun. Tämä voi periaatteessa talvehtia talven sisätiloissa. Tässä juuri istutuksen jälkeen, alempana kuva joitakin päiviä istutuksen jälkeen otettuna. Istutin Kekkilän kukkamultaan. Multaan joka on siis sisäkukille mutta multa käy myös esim.parvekkeelle ruukkuun istutettaville. Mutta sitten kesäkukkamultaa ei suositella sisäkukille. Näin minulle on sanottu myymälästä käsin hyvänä ohjeena.



Auringon valo söötisti paistoi, Sundavillen hoito-ohjeet tulivat tässä kortissa mukana. Puolivarjoinen paikka on tälle hyvä. Ei siis täysillä paahtavaan paikkaan. 


Tässä kukka jonkun päivän istuttamisen jälkeen kuvattuna.










Nuppuja oli noin kolmisenkymmentä kun aurinkotuolista laskeskelin. Toivottavasti kaikki nuput kukkivat.






























Helteet näyttävät olevan ohi tällä erää mutta toivotaan nyt että lämpenisi taas.  Turhan kylmäksi meni vaikkakaan en toivo mitään +30 astetta. Täällä on kovat lintujen pesimispuuhat ja poikasten pesästä lähtemisaika menossa. Jotkut pienet poikaset tarvitsevat meidän ihmistenkin huolenpitoa ainakin vähän silmälläpitoa. Poikaset kun saattavat esimerkiksi tippua pesästä lähelle pyöräteitä jne. Onneksi lintuemo - ja isä ruokkivat maahan poikasia mutta joskus on pakko siirtää poikasta muutama metri sivummalle kevyenliikenteen vaaroista pois.  Hyvää Juhannuksen odottelua kaikille lukijoilleni!
tv:W.D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti