torstai 30. toukokuuta 2013

Torstaina 30. toukokuuta 2013
Otin muraatin pois parvekkeelta - kuumuuden vuoksi. Lautasteline muuten on hyvä köynnöstuki!


Alkuperäisestä muraattikasvista irroitetut pistokkaat voivat hyvin. Laitoin ne jo varsinaisiin kukkapurkkeihin - nyt mullan kosteutta on helpompi seurata. Toisessa juurtumista oli jo tapahtunut, siinä missä olin istutanut kaksi pistokasta yhteen. Yksin istutettu ei ollut kiinnittynyt lainkaan. Jos alat kasvattamaan muraattia, pieni vinkki : älä kastele muraattia liikaa. Talvella kasteluväli oli viikko. Toki nyt kesällä kastelu täytyy hieman katsoa tarkemmin, todennäköisesti pitää kastella tiheämmin, varsinkin jos ilma on lämmin. Muuten se on aika helppo kasvi.


Tästä kasvista siis irroitin mainitsemani pistokkaat. Viime vuonna vain lisäsin uutta multaa, nyt mullan vaihdoin kestomultaan. Ruukkuun jääneitä muraattiyksilöitä on kolme kappaletta, nyt niillä on enemmän tilaa.

Mullan vaihto oli siinäkin mielessä tarpeen, että pistokkaiden irroituksen jälkeen multaan oli jäänyt näidenkin pikkujuuristoa jotka joutivat pois. Irroituksen yhteydessä en katkonut pääjuuristoa, heiluttelin vain niitä irti. Alkuun pienestä muraatista olin saanut kasvatettua ruukkuun useita omia erillisiä muraattiyksilöitä jotka eivät olleet toisissaan mitenkään erityisemmin kiinni.

Ruukun pohjalle ruukkusoraa muutama cm. Muraatilla on todella pitkät juuret. 


Siperian kärhö.


Siperian kärhö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti