perjantai 1. maaliskuuta 2013

Muraatti pienoinen.Hei vaan lukijat! Ollaan maaliskuussa jo.


Muistatte varmaan sen pienen muraatin, jonka hankin pari vuotta sitten. Jos et muista, katso tästä tai tästä. Talven jälkeen mullan ravinteet näyttää olevan hyvin hyödynnetty - tänään lisäsin uutta multaa ruukun pinnalle, vanhan mullan päälle. Halusin nyt vain antaa hieman mineraaleja sille kunnes päästään kesään. Se on minulla kesät parvekkeella.


Muraattini pitää lisääntyvästä valosta ja sitä se saa kotona ikkunan edessä. Viime keväänä vaihdoin ruukun isompaan ja mullat. Näitä Biolan ravinnepuikkoja olen joskus multaan laittanut. Ne ovat kuin kukkien vitamiineja. On olemassa myös kukkien kasteluveteen lisättäviä kukkien ravinneaineita. Mikäli mielessä herää kukkiin liittyviä kysymyksiä, kannattaa hyödyntää puutarhojen/kukkakauppiaitten tietotaitoa.
Muraatti näyttää talvella hieman surkeelta - mutta se sinnittelee.


Laitoin yhden ravinnepuikon ja suihkuttelin sumuttimella lehdet. Talvella olen kastellut muraattia aluslautaselle kerran viikossa. Kun pesin aluslautasta näin yhden juurenkin joka oli kiemurrellut ulos pohjassa olevasta reiästä. Ilmeisesti näin on sammunut kukan pahin jano. Varoin vahingoittamasta juurta. Enää muraatti ei sinnittele - se on herännyt eloon.Muraatin korkein kohta.


Mikäli käytät ravinnepuikkoja kukille - lue annostelu ohjeet pakkauksen takaa.
Se, montako puikkoa laitat - on suhteessa ruukun kokoon.
Itse olen muutaman ravinnepuikon jo aiemmin antanut tälle, joten nyt riitti vain yksi. I think. Oletko sinä viherpeukalo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti